JÍDLO JAKO LÉK!

Nabízím přednášky a semináře na téma STRAVA A ZDRAVÍ, RAW NEVAŘENÍ, BEZLEPKOVÁ STRAVA

čerpám zejména ze své vlastní asi dvacetileté zkušenosti v tomto směru.

Přednášku či seminář možno domluvit na tel.: 776 124 094, nebo na e-mailu: inforaw@email.cz

 

Vždy mně bavilo vaření, nyní si však již několik let užívám ne-vaření, čili přípravu jídel za studena a ze surovin, které nejsou tepelně či chemicky upravované. Místo hrnců a sporáků používám elektrický mlejnek a mixér a nebo jen nůž a prkénko na krájení ovoce a zeleniny.

Moje recepty jsou vhodné pro masotariány, kteří si chtějí od masa odpočinout, vegetariány, kteří si chtějí odpočinout od mléka, vajíček a lepku, vegany, vitariány a lidi s bezlepkovou dietou či jinou potravinovou intolerancí. Oblíbené jsou dortíky, sladké kuličky, výživné kaše, dietní pudinky, semínková a ořechová mléka, pomazánky, smoothies.

 

Přeji si přiblížit lidem význam stravy ve vztahu ke zdraví a připomenout odkaz člověka, který v minulém století tuto ideu neúnavně propagoval a aplikoval ve své lékařské praxi - MUDr. Henryho Bielera. Tento doktor, vědec a věřím že i v jiných ohledech zajímavý člověk mně velmi inspiroval svojí knihou - V jídle je lék. Informace v této knize jsem si pro sebe nazval životodárné informace. Následně jsem objevoval další autory, jako je Norman Walker, Leslie Kentonová, Boutenko a další průkopníci v oblasti syrové stravy a přírodní léčby.

 

Ukázka jedné z životodárných informací:

SOLIT, ČI NESOLIT?

dlouhá léta jsem trpěl vleklou a obtěžující rýmou. I drobné podněty mi spouštěly rýmu a téměř každý den jsem smrkal bez ustání, zvláště v zimě. Prosmrkal jsem hromady papírových kapesníčků. Už jsem se pomalu smiřoval s tímto nepohodlným stavem. Stačil závan zatuchliny, zavíření prachu, kočičích chlupů, voňavky procházející dámy či závan z cigarety...

V roce 2012 jsem si téměř jedním dechem přečetl knihu doktora H. Bielera - V potravě je lék a také jeho informace o soli. Mluví zde o tom, že anorganická sůl je pro tělo stimulant podobně jako káva, cigarety apod. Tělo se snaží anorganické soli zbavit, protože umí zpracovat jen sůl organicky obsaženou v jídle (syrovém či šetrně vařeném jídle bez přidaných dochucovadel a ve formě co nejvíce přírodní). Pokud sůl už nezvládá vylučovat potem či močí, přistoupí k zástupnému vylučování sliznicemi a tím je dráždí. Podrážděné sliznice snáze reagují na podněty z vnějšku. A máme tu rýmu, astma a jiné komplikace způsobené solí. Především permanentní zátěž jater, ledvin a endokrinních žláz. V určité fázi nastupují též takové potíže, jako je vysoký krevní tlak, revmatismus atd. Prostě konzumace soli každý den po mnoho let zdraví neprospěje. To je ve stručnosti to, co jsem se dozvěděl a hned sám vyzkoušel.

PŘESTAL JSEM SOLIT!

Stačily tři dny a nastal v nose klid po mnoha letech trápení! Od té doby tento klid trvá a také už více než tři roky prakticky nesolím. Nejen, že se dá bez toho žít, ale kvalita života je znatelně jiná...

 

Dozvíte se i mnoho dalších životodárných informací (například o cholesterolu, nadváze, dětských nemocech, ženských potížích, atd)

 

Věřím, že teprve díky porozumnění funkcím našeho těla, dojde k tomu, že se člověk vědomě rozhodne pro trvalou změnu v životosprávě, díky které může být opravdu zdráv. Proto jsem si dal za úkol, takové informace lidem přiblížit.

 

 


Vytvořte si www stránky zdarma! Webnode